25 Nisan 2013 Perşembe

PATATESLİ KÖFTE

safiyenintarifleri


misafirlerinize çayın yanında ikram edilebilecek çok güzel bir lezzet.

 5 büyük haşlanmış patates
1 buçuk su bardağı ince(köftelik) bulgur
2 çay kaşığı kimyon
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
nane, kırmızı biber
6-7 tane ince kıyılmış yeşil soğan



patatesler haşlanır.sıcakken kabuklarını(isterseniz kabuklarını soyup haşlayın daha kolay oluyor) soyup püre haline getirilir.ve ince bulgur ilave edilir.yarım saat bekletilir.sonra diğer malzemeler ilave edilir ve yoğrulur.sonrada şekil verilir.biber salçasını ben acı kullandım.tekrar kırmızı biber koymadım. acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder