5 Nisan 2013 Cuma

PASTAHANE ŞEKERPARESİ

safiyenintarfileri

Şerbetli tatlı sevenler için çok güzel bir tarif.gerçekten pastahaneler den alınan şekerpareler gibi oluyor.


2 yumurta
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ
2 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu 


1 yumurtanın beyazı üzerine sürülmek için ayrılacak.margarin eritilecek biraz ılıklaşınca bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilecek.hamur hazırlandıktan sonra şekil verilip üzerine yumurta beyazı sürülecek ve önceden ısıtılmış fırında pişirilecek.şerbeti de su ve şekeri bir tencerede kaynatacağız şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatacağız.hamurda pudra şekeri diyor mutlaka pudra şekeri kullanın toz şeker ile aynı sonucu elde edemiyorsunuz.hamuru hazırlamadan önce şerbeti yapı soğutmak gerekiyor.Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülecek.şerbet de sıcak olursa olmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder