26 Haziran 2013 Çarşamba

EV YAPIMI DONDURMA

safiyenintarifleri
Evde dondurma yapımı çok diye düşündüğüm ve hiç yapmayı planlamadığım bir zaman da çok sevdiğim komşum sağ olsun evde dondurma yaptığını söyledi ve tarifini benimle paylaştı.gerçekten çok lezzetli yapımı kolay dondurma.bu yaz çocuklara evde dondurma yapalım sağlıklı ne yediklerini bilelim.komşum ve benim pazartesileri dondurma yapma günümüz.bir hafta yetiyor.kutu süt ile olmuyor.pazartesileri sütçümüz geliyor ondan taze taze alıyoruz.gelelim tarife

8 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı salep
1 çay kaşığı nişasta
1 kutu çiğ krema(200 ml)
1 paket bitter çikolata(eğer kakaolu yapıcaksak)
1 tutam karbonat

6 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ve bir tutam karbonatı bir tencereye alıyoruz ve başlıyoruz kaynatmaya yaklaşık 45 dk kadar kaynıyor yoğunlaşıyor ve süt reçeli elde ediyoruz eğer kakaolu yapacaksak bu süt reçeline bitter çikolata ekleyip eritiyoruz.sade ve ya parça çikolatalı yapacaksak çikolatayı eklemeden soğutuyoruz.bu karışım kaynarken diğer yandan 2 su bardağı süt ile salebi pişiriyoruz.1 çay kaşığı nişastayı bir kaşık süt de eritip salepli karışıma ilave ediyoruz.iki ayrı karışımımız oldu.bunlar tamamen soğuyana kadar bekliyoruz.her iki karışım da tamamen soğuduktan sonra çiğ kremayı mikser yardımı ile uzun zaman çırpıyoruz ne kadar çok çırpar isek o kadar güzel dondurma oluyor.krema da hazır şimdi karıştırma zamanı.süt reçelinin içine çırptığımız kremayı ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.daha sonra salepli   karışımı ekleyip yine güzelce karıştırıyoruz eğer parça çikolatalı yapıyorsak bu aşamada ekliyoruz.. ve dondurma dondurucuya girmeye hazır.dondurucuya koyduktan sonra her yarım saat de el mikser ile karıştırıyoruz. ne kadar çok karıştırırsak o kadar güzel oluyor.

biraz un anlatımı oldu ama çok güzel bir lezzet elde ediyoruz kısaca maddelemek gerekirse yapım aşamasını
1)6 su bardağı süt,1 su bardağı şeker ve bir tutam karbonatı yaklaşık 45 dk kaynat ve soğumaya bırak
    (eğer kakaolu yapılıyorsa bu aşamada çikolatayı ilave et)
2)2 su bardağı süt ile salebi pişir.nişastayı erit ilave et ve soğumaya bırak
3)kremayı mikser ile çırp
4)süt reçelinin içine kremayı daha sonra salepli karışımı ilave et
5)dondurucuya koyduktan sonra her yarım saatte karıştır.

1 yorum: