5 Haziran 2013 Çarşamba

İRMİK HELVASI(SU İLE)


safiyenintarifleri
herkese hayırlı kandiller.daha önce irmik helvası tarifi yayınlamıştım bu farklı bir tarif su ile yapılıyor süt kullanılmıyor.ikisi  de ayrı ayrı güzel oluyor.tercih sizin.

500 gram (bir paket)irmik
3 su bardağı toz şeker
250 gram tereyağ veya margarin
4 su bardağı kaynar su

yağ ve irmik güzelce kavrulur.irmik pembeleşene kadar kavrulur daha sonra kavrulan irmiğin üzerine kaynar su ile edilir ve güzelce karıştırılır.en son toz şeker ilave edilir ve kıvam bayağı sulu oluyor korkmayın .ocağın altını kapatıp helvayı dinlenmeye alın.yaklaşık 35-40 dakika dinlendirin.ve helva servise hazır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder