11 Haziran 2013 Salı

HAŞHAŞLI PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

safiyenintarifleri
2 yumurta
yarım su bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı su
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 kase beyaz peynir rendesi
1 tatlı kaşığı tuz(peynirin tuzuna göre miktarı azaltabilirsiniz)
aldığı kadar un( yaklaşık 6 su bardağı)
Üzerine:susam,mavi haşhaş

yumurtanın birinin beyazını üzeri için ayrılacak.karıştırma kabına yumurta,margarin,su,yoğurt ve sıvı yağ konularak karıştırılır sonra sırayla peynir rendesi, kabartma tozu ,tuz ve un eklenir.ben unun yaklaşık miktarını yazdım siz genede 5 bardaktan sonra kontrollü gidin( klasik su bardağı benim kullandığım bardak)hamuru oluşturduktan sonra şekil verip önce yumurta beyazına sonrada susam ve haşhaş karışımına batırıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder