16 Haziran 2013 Pazar

KREMALI AY KURABİYE

safiyenintarifleri
kakaolu kurabiye içinde mis gibi kokan kremasıyla çok güzel bir lezzet.tadına bakanın tekrar yemek isteyeceği nefis kurabiyeler

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
125 gram ( yarım paket) margarin
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kakao

Krema için
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı toz şeker

önce kremayı pişirerek işe başlıyoruz.bir tencere süt,vanilya,un,pirinç unu ve toz şekeri koyuyoruz karıştıra karıştıra göz göz olana kadar pişiriyoruz.soğumaya bırakıyoruz .ara sıra karıştırıyoruz ki üzeri kaymak bağlamasın.krema soğurken hamuru yapmaya başlıyoruz.karıştırma kabımıza un,kakao,pudra şekeri,vanilya,kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırıyoruz daha sonra oda sıcaklığında olan margarini ilave ediyoruz margarinden sonra yumurta ve yoğurt ilave edip hamuru oluşturuyoruz.hamuru 4 parçaya ayırıyoruz.hamurun bir parçasını alıp yuvarlıyoruz ve servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açıyoruz.açtığımız hamuru 6 parçaya kesiyoruz altı tane üçgen elde ediyoruz.geniş kenarlarına krema koyup sarıyor ve ay şeklini veriyoruz.hamurun diğer parçalarına da aynı işlemi uyguluyoruz.toplam 24 adet kurabiye elde ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder